Lemmikkilinnut Kaijuli ry - Suomen suurin lemmikkilintu- ja papukaijayhdistys

Oletko lemmikkilintuharrastaja, joka haluaa tarjota lemmikilleen parhaan mahdollisen elämän? Tai vasta harkitset linnun hankkimista lemmikiksesi ja haluat lisätietoa aiheesta? Oli kyse kummasta tahansa - tai olet muuten vain kiinnostunut lemmikkilinnuista - Lemmikkilinnut Kaijuli ry on juuri oikea yhdistys sinua varten.
Kaijuleiden papukaijalogo

Lemmikkilinnut Kaijuli ry on Suomen suurin lemmikkilintu- ja papukaijayhdistys. “Kaijulit” toimii aktiivisesti koko maan tasolla, järjestäen harrastajille tapahtumia ja palveluita sekä edistäen lemmikkinä elävien lintujen hyvinvointia monilla eri tavoilla. Yhdistyksen toiminta voidaankin jakaa pääpiirteittäin kahteen osaan, jotka osittain myös lomittuvat keskenään:

  • Lemmikkinä elävien lintujen hyvinvoinnin edistäminen mm. jakamalla tietoa lemmikkilintujen omistajille ja sellaista lemmikiksi harkitseville.
  • Harrastusta helpottavien tai muuten hyödyllisten palveluiden ja toiminnan järjestäminen yhdistyksen jäsenille.

Lintujen hyvinvointia pyrimme edistämään pääosin jakamalla tietoa. Tätä teemme tämän sivuston lisäksi yhdistyksen keskustelupalstalla, julkaisujemme kautta sekä tapaamalla harrastajia ja harrastuksesta kiinnostuneita eri tapahtumissa. Lisäksi autamme lemmikkilintuja myös yksilöllisellä tasolla esimerkiksi sijoitusringin kautta.

Yhdistys myös järjestää harrastusta edistäviä palveluita jäsenilleen. Palveluihin kuuluvat mm. tapahtumat, yhdistyksen nettisivut, yhteistyöliikkeet alennuksineen, jäsenlehti ja paljon muuta. Yhdistys ylläpitää myös kasvattajalistaa edistääkseen eettistä lemmikkilintujen kasvattamista.

Keskustelufoorumi on yksi yhdistyksen keskeisiä toimintoja ja toimii lemmikkilintuharrastajien kohtaamis- ja kauppapaikkana.Yhdistyksen foorumi on perustetu jo ennen yhdistyksen perustamista. Keskustelupalstalta voit kysyä apua tai vain vaihtaa ajatuksia muiden harrastajien kanssa.

Pyrimme edistämään eettistä lemmikkilintuharrastusta myös tekemällä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Autamme mielellämme median edustajia tiedon hankkimisessa sekä teemme yhteistyötä viranomaisten ja eläinsuojeluun liittyvien yhdistysten kanssa.

Tervetuloa mukaan, tehdään yhdessä Suomesta parempi paikka lemmikkilinnuille!

Yhdistyksen historia

Vuonna 2002 joukko lemmikkilintuharrastajia halusi järjestää aktiivisempaa lemmikkilintuharrastukseen liittyvää toimintaa ympäri Suomea. Tätä varten he perustivat uuden yhdistyksen, jonka nimeksi tuli Lemmikkilinnut Kaijuli ry. Nykyisellään yhdistyksen aktiivien joukko on sopiva yhdistelmä alusta asti mukana olleita “konkareita” sekä uudempia aktiivisia harrastajia.

Vuosien varrella yhdistys on kasvanut ja sen toiminta on laajentunut monille eri alueille. Tänä aikana yhdistys on myös pystynyt rohkeasti uusiutumaan, pyrkien tuomaan harrastajille aina tuoreinta tietoa harrastuksesta. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat yhdistyksen järjestämät vuosien 2009, 2010 ja 2013 Barbara Heidenreichin vetämät koulutusseminaarit.

Entä tulevaisuudessa?

Viimeisten vuosien aikana yhdistys on käynnistänyt useita palveluita, jotka ovat olleet toiminnan tavoitteina jo alusta asti, kuten kasvattajalista sekä linturekisteri. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että olisi aika jäädä lepäämään laakereilleen, vaan tekemistä riittää edelleen.

Nykyisen aktiivisen toiminnan jatkamisen lisäksi lähitulevaisuuden tärkeitä tavoitteitamme ovat mm. vaikuttaminen eläinsuojelulakiin ja siihen liittyvään työhön. Näiden tiimoilta pyrimme myös lisäämään yhteistyötämme viranomaisten kanssa. Lisäksi haluamme järjestää aktiivista toimintaa ympäri maata, ei vain etelän perinteisesti aktiivilla alueilla. Pyrimme myös entisestään kehittämään tiedonvälitystä ja lisäämään esimerkiksi nettisivuilla saatavilla olevaa tietoa sekä tapahtumissa jaettavia esitteitä.

Haluamme myös olla jäsentemme näköinen yhdistys, joten pyrimme kuuntelemaan jäsentemme mielipiteitä mahdollisimman paljon. Olemme järjestäneet mm. yhdistyskyselyn, jonka tulosten kautta mietimme, miten asioita voidaan kehittää. Uusia palveluita pyritään kehittämään sitä mukaa, kun niille tulee tarvetta ja yhdistykseltä löytyy resursseja niiden järjestämiseen.

Jos haluat olla mukana edistämässä suomalaista lemmikkilintuharrastusta, voit tukea yhdistyksen toimintaa liittymällä jäseneksi, tai halutessasi lähteä mukaan toimintaan aktiivisemminkin.

Yhteistyö

WPT Logo
SEEL ry logo

Lemmikkilinnut Kaijuli ry liittyi World Parrot Trustin yhdistysjäseneksi syyskuussa 2005. World Parrot Trust (WPT) on kansainvälinen luonnonvaraisten papukaijojen suojelua ja vastuullista lintuharrastusta tukeva sekä salakuljetusta vastustava säätiö, joka on toiminut jo vuodesta 1989.

Tarkoituksena on jakaa yhdistyksen jäsenille kansainvälistä tietotaitoa koskien papukaijojen pitoa lemmikkinä ja salakuljetuksen luonnonpopulaatioille aiheuttamia vaaroja. Kaijulit on myös kerännut WPT:lle rahaa useammassa eri tilanteessa. Aikaisemmin esimerkiksi messuilla "Kuvauta itsesi papukaijan kanssa" -tilaisuuden tuotto on lahjoitettu WPT:lle sekä toisaalta kevään 2011 PetExposta myydyistä Papukaija lemmikiksi? -oppaista on lahjoitettu 2 euroa jokaista myytyä kohden.

Lisäksi Lemmikkilinnut Kaijuli ry on liittynyt 2014 perustetun Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liitto ry:n jäseneksi. Liiton tavoitteena on edistää vastuuntuntoista eksoottisten eläinten harrastusta sekä turvata harrastuksen jatkuminen Suomessa tulevaisuudessakin.

Lisäksi toimimme monien suomalaisten tahojen kanssa yhteistyössä, kuten Ympäristökeskuksen kanssa liittyen CITES-asioihin.