Kasvattajasertifiointi

Täältä löydät tietoa Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n kasvattajasertifioinnista. Kasvattajalista sisältää vain yhdistyksen eettisen kasvatuksen ohjeisiin sitoutuneita kasvattajia. Tavoitteena on, että järjestelmän sääntöjä noudattamalla kasvattaja voi herättää aihellista luottamusta ostajassa ja taata poikaselle todennäköisemmin parhaimmat mahdolliset edellytykset elämään.

Eettisen kasvatuksen projekti on alati kehittyvä projekti, jonka tarkoitus on luoda Suomeen luotettavampi kasvatussysteemi sekä kannustaa kasvattajia kehittämään ja ylläpitämään tietotasoaan. Kasvatusjärjestelmä edistää virallista ja eettistä kasvattamista, ylläpitää kasvattajalistaa ja -rekisteriä ja päivittää kasvattajalle hyödyllisiä artikkeleita Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n kotisivuille.

Yhdistys on ottanut käyttöön suomalaisen lemmikkilintuharrastuksen ja lintukasvatuksen kehittämiseksi sertifikointijärjestelmän. Järjestelmän avulla pyritään turvaamaan ostajan asema siten, että ostaja voi olla varmempi kasvattajan pätevyydestä. Haluamme, että ostaja voi hankkia kasvattinsa taholta, joka on toiminnastaan näyttöä antamalla todistanut luotettavuutensa. Samalla kasvattajan on mahdollista saada tittelilleen tavallista enemmän painoarvoa. Tahdomme edesauttaa sitä, että kasvattaja omilla teoillaan ja tarjoamilla oloillaan auttaa omalta osaltaan rakentamaan mahdollisimman hyvän, terveen ja turvallisen elämän alun kasvateilleen. Näin poikasen ostajalla on paremmat lähtökohdat uuden linnun kanssa, ja kasvatti elää todennäköisemmin onnellisemman elämän.

Listalle hyväksytyt kasvattajat ovat:

  • Sitoutuneet noudattamaan yhdistyksen antamia eettisen kasvattamisen sääntöjä.
  • Kertoneet periaatteistaan yhdistyksen hallitukselle, joka hyväksyy kasvattajat.
  • Tarkastuttaneet tilansa yhdistyksen valtuuttamilla kasvatustilatarkastajilla.
  • Kasvattaneet vähintään kaksi vuotta tai viiden poikueen verran.

Huom! Vaikka pyrimme parhaamme mukaan varmistumaan listan kasvattajien toiminnasta, yhdistys ei ota vastuuta listan yksittäisen kasvattajan toiminnasta. Jos törmäät yhdistyksen hyväksymään kasvattajaan, joka rikkoo tällä sivustolla esiteltyjä sääntöjä tai toimii muuten arveluttavasti, toivomme sinun ottavan välittömästi yhteyttä yhdistykseen.

Lemmikkilinnut Kaijuli ry painottaa, että myös kasvattajalistan ulkopuolelta löytyy päteviä kasvattajia ja pesittäjiä. Yhdistys haluaa kuitenkin muistuttaa, että aina löytyy tahoja, jotka käyttävät kauppamahdollisuuksien parantamiseksi kasvattajan titteliä täyttämättä todellisuudessa kasvattajan määritelmää.