Liity yhdistyksen yhteistyökumppaniksi

Lintuihin liittyviä tuotteita tai teoksia myyvä yrittäjä tai muu kaupallinen toimija voi nyt halutessaan hakea mukaan yhdistyksen yhteistyökumppanuusohjelmaan. Myitpä kaupallisesti esimerkiksi lintuhäkkejä, tarvikkeita, virikkeitä, ruokia tai muuta vastaavaa ja haluaisit tavoittaa mahdollisia ostajia mainostamalla tuotteitasi yhdistyksen Facebook-ryhmässä, olet tervetullut tutustumaan yhteistyökumppanuuden kriteereihin.

Yhteistyökumppanuuden hyödyt:

 • Saat mahdollisuuden mainostaa tuotteitasi yhdistyksen kanavilla, tavoittaen suuren joukon lemmikkilintuharrastajia. Mainostuskertoja hankkimalla tuet yhdistyksen toimintaa ja täten myös lemmikkilintujen hyvinvointia Suomessa.
 • Yhdistys lähettää sähköisesti käyttöösi sertifikaatin. Sertifikaatin avulla pyritään turvaamaan ostajan asema siten, että ostaja voi olla varmempi myyjän pätevyydestä. Samalla kaupallinen toimija saa osoituksen yhdistyksen tuesta, joka on vahva näyttö eettisestä ja asiantuntevasta toiminnasta.
 • Yhteistyökumppani saa yrityksensä tiedot yhdistyksen kotisivuille.
 • Saat halutessasi käyttöösi lemmikkilintujen hoitoon liittyviä, itse tulostettavia info-esitteitä, joita voit jakaa linnuista kiinnostuneille asiakkaillesi tai laittaa esille myymälääsi tai nettisivuillesi. Asiantuntevaa tietoa jakamalla edistät eettistä lemmikkilintuharrastusta.
Yhdistys tarjoaa myös tukensa sekä apua ja tietoa linnuista kaupalliselle toimijalle. Mikäli et vielä täytä kriteerejä, mutta olisit kiinnostunut muuttamaan toimintaperiaatteitasi kohti eettisempää kaupankäyntiä, ohjaamme mielellämme alkuun.

Yhteistyökumppanin kriteerit:

 • Yhteistyökumppani sitoutuu noudattamaan parhaansa mukaan eettisiä toimintatapoja ja hyväksyy yhdistyksen yleiset eettiset periaatteet.
 • Lintuja myydessä: Myyjällä on oltava y-tunnus. Linnut tulee tuoda myyntiin suoraan kasvattajilta, ei tukusta. Myytävillä linnuilla on oltava liikkeessä lemmikkitason olot ja hoito (mm. riittävän suuret, eli vähintäänkin yhdistyksen minimikokosuositukset täyttävät häkit, oikea ruokavalio ja valaistus). Tilauslintujen kohdalla, jotka haetaan liikkeestä viikon sisällä, voi näistä käytännöistä harkiten joustaa. Linnuilta on löydyttävä tarvittavat paperit sekä tunnistemerkintä. Lintujen on oltava vähintään luovutusikäisiä.
 • Tuontilintuja tuovalla myyjällä tulee olla tuontiin tarvittavat luvat. Tuontilintuja myydessä yhteistyökumppani sitoutuu informoimaan linnun ostajaa asianmukaisesta, 6kk kestävästä karanteenista.
 • Häkkejä myydessä: Yhteistyökumppani sitoutuu ottamaan valikoimaansa tai tuottamaan vain lemmikkilinnuille sopivia häkkejä. Linnun vakituiseksi asumukseksi myytävien häkkien tulee täyttää yhdistyksen seuraamat häkkien minimikokosuositukset (ks. https://www.kaijuli.fi/harrastajalle/aloittelijan-opas/linnun-perustarvikkeet). Pienempiä häkkejä saa myydä vain matka- tai sairashäkiksi tai muuhun väliaikaiseen käyttöön. Pyöreitä häkkejä ei saa myydä lemmikkilinnuille laisinkaan eikä näitä saa tämän vuoksi olla valikoimassa.
 • Tuotteita tai tarvikkeita myydessä: Yhteistyökumppani sitoutuu ottamaan valikoimaansa linnuille sopivia ja turvallisia virikkeitä, ruokia ja muita tuotteita. Yhteistyökumppani ei saa kaupitella lemmikkilinnuille epäsopivia tuotteita, kuten peilileluja.

Yhteistyökumppanin suositukset:

 • Yhteistyökumppani jakaa asiantuntevaa tietoa häkkikokosuosituksista, lintulamppujen tärkeydestä, lajiseuran tärkeydestä ja muista lintujen hyvinvointiin liittyvistä tekijöistä linnuista kiinnostuneille asiakkaille.
 • Lintuja myydessä yhteistyökumppani pyrkii valikoimaan myyntiin lintuja, jotka ovat emojen ruokkimia. Käsinruokittuja lintuja myydessä yhteistyökumppani informoi ostajaa käsinruokinnan tuottamista mahdollisista haasteista.
 • Yhteistyökumppani voi halutessaan osoittaa oman tukensa yhdistykselle tarjoamalla pienen alennuksen Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n jäsenille sähköistä jäsenkorttia vastaan.

Yhteistyökumppaniksi hakeminen:

 • Yhteistyökumppaniksi voi hakea yritys tai yksityinen kaupallinen toimija.
 • Yhteistyökumppanuus on ilmaista. Ilmaiseen yhteistyökumppanuuteen sisältyy yhdistyksen tarjoama sertifikaatti ja tuki. Mikäli haluat mainostaa yhdistyksen kanavilla, maksat vain kertamaksuja julkaisemistasi mainoksista (ks. lisätietoja alta).
 • Yhteistyökumppanuus ei sisällä yhdistyksen jäsenyyttä. Yhdistyksen jäsenedut saadakseen on maksettava normaali jäsenmaksu.
 • Yhteistyökumppaniksi haetaan ottamalla yhteyttä Kaijuli ry:n hallitukseen. Kerro yrityksestäsi ja myymistäsi tuotteista lähettämällä vapaamuotoinen yhteistyökumppanuushakemus osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hallituksella on oikeus myös kysyä lisätietoja tai hylätä hakemus, mikäli se ei täytä yhteistyökumppanuuden kriteereitä – tällöin hakijaa ohjeistetaan siitä, mitä tulisi muuttaa ennen yhteistyökumppaniksi hyväksymistä. Täyttämällä yhteistyökumppanuuden kriteerit saat sähköpostitse kirjallisen hyväksynnän ja sertifikaatin yhteistyökumppanuuden alkamisen merkiksi.
 • Yhteistyökumppanuus on voimassa kalenterivuoden loppuun, ellei toisin ilmoiteta. Vuoden lähestyessä loppuaan hallitus lähettää yhteistyökumppaneille varmistusviestin, jossa tiedustellaan, haluaako yhteistyökumppani jatkaa kumppanuutta myös tulevana vuotena.

Mainostamisen säännöt:

 • Mainostus on yhteistyökumppanille vapaaehtoista.
 • Mainostettavien tuotteiden täytyy liittyä lintuihin.
 • Mainostusalueena on yhdistyksen Facebook-ryhmä ”Kaijuli ry – kaupparyhmä”, jonka sääntöjä yhteistyökumppani sitoutuu noudattamaan muiden ryhmäläisten tapaan.
 • Mikäli yhteistyökumppani haluaa mainostaa myytäviä lintuja, seurataan Kaijuli ry - kaupparyhmän sääntöjä lintujen ostoa ja myyntiä koskien. Tiivistetysti ilmoitus linnusta/linnuista tulee laittaa yhdistyksen foorumille. Foorumilinkin (pelkkä linkki, ei muuta tekstiä) saa linkittää Kaijuli ry - kaupparyhmään. Foorumijulkaisu ja linkki kaupparyhmässä lasketaan yhdeksi mainokseksi.
 • Mainostusalueelle saa lisätä korkeintaan neljä mainosta vuodessa. Julkaisurytmi pyritään sijoittelemaan vuosineljänneksille (tammi-maaliskuu, huhti-kesäkuu, heinä-syyskuu, loka-joulukuu) kuitenkin niin, että mainosten julkaisuväli on ainakin 1kk.
 • Jokaisesta mainoksesta sovitaan erikseen yhdistyksen hallituksen kanssa hallitussähköpostin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. kautta tai olemalla yhteydessä hallituksen jäseneen.
 • Yhden mainoksen hinta on 10,00e ja se maksetaan yhdistyksen tilille. Mainoksia ei voi ostaa etukäteen, vaan niistä sovitaan yksi kerrallaan. Mainoksen saa julkaista vasta, kun mainoksen maksu näkyy yhdistyksen tilillä - maksun saapumisesta ja mainoksen julkaisuoikeuden saamisesta informoidaan yhteistyökumppania.
 • Mainokseksi lasketaan yksi julkaisu, joka sisältää tekstiä, halutessa yhden linkin ja/tai yhden kuvatiedoston per julkaisu. Mainoksen kuva voi olla kuvankäsittelyohjelmalla tehty kollaasi useammasta kuvasta, mutta vain yhden (1) tiedoston laajuinen.
 • Yhteistyökumppanilla on mahdollisuus ostaa pieni tila mainokselle tai logolle yhdistyksen vuosijulkaisusta. Vuosijulkaisu postitetaan kaikille yhdistyksen jäsenille loppuvuodesta. Lehtimainoksen hinta on 20,00e. Lehtimainoksesta tulee sopia hallituksen kanssa etukäteen ja mainoksen täytyy olla maksettu 1.10. mennessä.
 • Yhdistys tarjoaa aloittavalle yhteistyökumppanille yhden ilmaisen mainoksen, jonka kumppani voi halutessaan hyödyntää. Tässä mainoksessa kumppani saa esittäytyä Lemmikkilinnut Kaijuli ry- keskusteluryhmässä teksti+1 kuvatiedosto TAI vaihtoehtoisesti videomuodossa. Tässä mainoksessa kumppani voi kertoa yrityksestään/toiminnastaan ja mitä se tarjoaa yhdistyksen jäsenille kumppanuuden myötä.
 • Kaikkien some-mainosten kommentointi suljetaan. Mainoksesta kiinnostunut mahdollinen asiakas voi olla yhteydessä yhteistyökumppaniin esimerkiksi yksityisviestillä tai mainoksessa ilmoitetulla muulla tavalla.
 • Mainokseen tulee aina lisätä selkeästi merkittynä, että ilmoittaja on kannatusjäsen / yhteistyökumppani. Mainosilmoituksen perään kopioidaan seuraava teksti: ”(yrityksen/myyjän nimi) on Lemmikkilinnut Kaijuli Ry:n virallinen yhteistyökumppani, jolla on lupa mainostaa yhdistyksen kanavilla”
 • Jotta kaupparyhmässä mainostava yhteistyökumppani saa investoinnilleen vastineen ja toiminta on reilua yhteistyökumppaneiden välillä, ovat kaupallisessa tai myynninedistämistarkoituksessa luodut päivitykset ja kommentit kiellettyjä yhdistyksen kaikilla sosiaalisen median alustoilla kaupparyhmään maksettuja mainoksia lukuun ottamatta. Lemmikkialalla kaupallisesti toimivat tahot eivät siis saa julkaista kuvia, julkaisuja tai kommentteja, jotka sisältävät mahdollisesti valikoimaan kuuluvia lintujen leluja, ruokia tarvikkeita tai muita tuotteita. Mikäli tuotteilleen haluaa näkyvyyttä Kaijulin kanavilla, tulee toimijan liittyä yhteistyökumppanuusohjelmaan ja ostaa mainostilaa kanavalta. Mahdollisissa väärinkäytöksissä edetään hallituksen hyväksymien Facebook-ryhmäsääntöjen mukaan. Ilmiannot ja valitukset käsitellään anonyymisti hallituksen kesken ja tilanteesta keskustellaan asianosaisten kanssa.
 • Yhdistyksellä on oikeus muuttaa / tarkentaa / lisätä sääntöjä milloin tahansa yhteistyökumppanuuskauden aikana. Sääntömuutoksista ilmoitetaan kumppaneille. Kumppanilla on oikeus päättää yhteistyö, mikäli ei hyväksy sääntömuutoksia.

Yhteistyökumppanuuden päättyminen:

Yhteistyökumppani voi itse halutessaan päättää kumppanuuden milloin vain ilmoitusluontoisesti laittamalla sähköpostia hallitukselle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Vastavuoroisesti myös hallituksella on oikeus päättää yhteistyökumppanuus milloin vain: esimerkiksi tilanteessa, jossa kumppanuuden oikeuttavaa kriteeristöä rikottaisiin hallituksen huomautuksesta huolimatta, tai yhteistyökumppanuusohjelma laitettaisiin jostakin syystä tauolle, tai muista syistä. Yhteistyökumppanuus päättyy automaattisesti kalenterivuoden loppuun, mikäli yhteistyökumppani ei vastaa kahden viikon sisällä hallituksen vuoden lopussa lähettämään kyselyyn kumppanuuden jatkamisesta.