Lemmikkilintu- ja papukaijayhdistys Lemmikkilinnut Kaijuli ry

Lemmikkilinnut Kaijuli ry on ennen kaikkea vastuuntuntoisen lemmikkilintuharrastajan yhdistys. Olemme toimineet Suomessa vuodesta 2002 ja tänä aikana kasvaneet yli 300 jäsenen yhdistykseksi. Yhdistyksenä teemme paljon töitä niin harrastuksen eteen, kuin Suomessa lemmikkinä elävien lintujen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Lemmikkilinnut Kaijuli ry palkittiin vuoden 2014 Myötäkarvaan-palkinnolla PetExpo-messuilla 12.4.2014.

"Kaijuleilla", kuten yhdistys yleensä tunnetaan, on käytännössä kaksi tavoitetta toiminnassaan: Toisaalta pyrimme edistämään Suomessa lemmikkinä elävien lintujen hyvinvointia. Tätä teemme mm. tietoa jakamalla sekä esimerkiksi sijoitusringin kautta etsilällä uusia koteja tällaisia tarvitseville linnuille. Samalla palvelemme suomalaista lemmikkilintuharrastusta monin eri tavoin, kuten järjestämällä tapahtumia sekä edustamalla harrastajia viranomaisten suuntaan.

Liittymällä yhdistyksen jäseneksi voit myös itse omalta osaltasi tukea toimintaamme. Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, omisti lintuja tai ei. Jäsenenä et sitoudu kuin maksamaan yhdistyksen jäsenmaksun, mutta voit halutessasi osallistua toimintaan aktiivisemminkin. Käytännössä yhdistyksen toimintaa pyörittää muutaman kymmenen toimihenkilön joukko, sekä toiminnasta vastaa kerran vuodessa valittava hallitus. Teemme kaikki tätä vapaaehtoistyönä; jäsenmaksut käytetään täysin palveluiden kulujen kattamiseen sekä yhdistyksen tavoitteiden edistämiseen.

Yhdistyksemme on myös maailmalla papukaijojen hyvinvointia edistävän sekä luonnonsuojelutyötä tekevän World Parrot Trustin yhdistysjäsen. WPT:n toimintaa tuemme ennen kaikkea rahallisella panoksella. Lisäksi Kaijulit on yksi 2014 perustetun Suomen eksoottisten eläinten harrastajayhdistysten liitto ry:n perustajajäseniä. Liitto pyrkii edistämään eksoottisina pidettyjen lemmikkein ja harraste-eläinten hyvinvointia korkealla tasolla sekä turvaamaan vastuuntuntoisen harrastuksen jatkumisen Suomessa jatkossakin.

Tämän osion sivuilta voit lukea enemmänkin yhdistyksen toiminnasta.