Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut
 • Sivu:
 • 1

AIHE:

Myyntipalstan säännöt - Lue ennen julkaisua! 4 vuotta 7 kuukautta sitten #668

 • Janina
 • Janina hahmo Kirjoittaja
 • Poissa
 • Administrator
 • Administrator
 • Viestejä: 77
 • Vastaanotettu kiitos 11
MYYNTIPALSTAN SÄÄNNÖT:

Tervetuloa Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n ylläpitämälle foorumille. Myyntipalstan tavoitteena on luotettava paikka kaupankäyntiä varten, jonka ylläpitäjinä toimivat kokeneet lintuharrastajat.

Lue nämä säännöt ennen kuin julkaiset ilmoitusta Facebookissa Kaijuli ry - Kaupparyhmässä tai foorumin myyntipalstalla. Kaikki ilmoitukset tarkistetaan moderaattoreiden toimesta. Moderaattoreilla on oikeus kommentoida puutteellisiin tai sääntöjen vastaisiin ilmoituksiin tai poistaa ne.

Myyntipalstalla yksityishenkilöt voivat myydä lintuja, lintutarvikkeita sekä muita lemmikkilintuharrastajia kiinnostavia tuotteita. Tämän piiriin eivät kuulu muut eläimet, eivätkä myöskään muut kuin sisällä asunnossa pidettävät linnut. Palsta ei ole kaupallista toimintaa, kuten yritysten ilmoituksia tai säännöllistä jälleenmyyntiä varten.

Foorumin ylläpitäjien ja moderoijien tärkeimpänä ohjenuorana on lintujen hyvinvointi. Tämän takia hyvinvoinnin vaarantaviin asioihin puututaan tiukimmin. Epäselvyyksien kohdalla ylläpitäjien ensisijainen tarkoitus on kuitenkin auttaa ja neuvoa, ei tuomita. Foorumin ylläpitäjät tekevät parhaansa, että ongelmia ei esiintyisi. Yhdistys ei kuitenkaan voi ottaa vastuuta muiden yksityishenkilöiden myymistä tuotteista.

Kaijuli ry - Kaupparyhmä:
Nämä säännöt pätevät myös Kaijuli ry - Kaupparyhmässä (yhdistysksen Facebook-myyntiryhmä).
- Facebookin ryhmäänliittymispyynnöt missä liittymiskysymykseen ei ole vastattu 24h sisällä hylätään.
- Lue säännöt ennen kuin kirjoitat! Kaikki Facebook-ilmoitukset tarkistetaan ennen julkaisua. Puutteellisia tai sääntöjen vastaisia ilmoituksia ei julkaista.
- Erittäin tärkeää on tiedostaa, että Facebookin säännöt kieltävät eläinten osto- ja myynti-ilmoitukset. Jos haluat ostaa tai myydä linnun, lisää ilmoitus tänne, yhdistyksen foorumin osto- ja myyntipalstalle (forum.kaijuli.fi) ja lisää halutessasi linkki Facebook-ryhmään.
- Ryhmän ylläpitäjien estäminen on moderoinnin mahdollistamiseksi kiellettyä.
- Huomioithan, että vain ryhmään itse jäsenyyttä pyytäneet hyväksytään. Jos haluat kaverisi liittyvän ryhmään, pyydä häntä lähettämään liittymispyyntö henkilökohtaisesti.


Ilmoituksen jättäminen:

Myyntipalstalla voi myydä lintuja, häkkejä, tarvikkeita sekä muitakin lemmikkilintuharrastajia kiinnostavia asioita (kuten koriste-esineet).

Emme käytä mitään erityistä varausjärjestelyä. Jos olet kiinnostunut myytävästä asiasta, ole yhteydessä myyjään hänen toivomallaan tavalla.

Ilmoituksen sisältö:

- Otsikossa on mainittava tuote, mitä myydään. (Ei pelkästään "myydään")
- Tuotteen hinta tai maininta ”tarjousten mukaan”.
- Paikkakunta, jossa tuote sijaitsee.

Mielellään lisäksi:

- Yhteystiedot (esim. sähköposti), jonka kautta mahdollinen ostaja voi olla yhteydessä myyjään, mikäli et seuraa foorumia aktiivisesti.
- Kuljetusmahdollisuus, mikäli sellainen on. Jos ei, maininta ”ei kuljetusmahdollisuutta”.
- Liitteeksi kuva linnusta tai tuotteesta.

Foorumilla käytettävät kielet ovat moderoinnin mahdollistamiseksi suomi, ruotsi ja englanti. Muunkieliset ilmoitukset ja kommentit tullaan poistamaan ilman erillistä varoitusta.

Lintuhäkkien myyminen:

Myytävien lintuhäkkien mitat (pituus, leveys, korkeus) on oltava näkyvillä ilmoituksessa.
Myyntipalstalla saa myydä minkä kokoisia lintuhäkkejä tahansa, mutta liian pienten häkkien myyminen varsinaisiksi häkeiksi on kiellettyä. Nämä voidaan myydä esimerkiksi matkahäkkeinä, mutta tästä on kerrottava erikseen myynti-ilmoituksen yhteydessä.
Tätä sääntöä ei saa kiertää esimerkiksi ilmoittamalla, että "häkki on ollut käytössä neitokakadulla". Ylläpito varaa oikeuden kommentoida tällaisia myynti-ilmoituksia ja huomauttaa, ettei häkki ole riittävän iso yleisesti käytettyihin kokosuosituksiin verrattuna.
Huomioithan myös, ettei häkkiä kannata mainostaa isona, jos se ei sitä ole. Oikeasti isojen häkkien (lentohäkit/aviaariot) pohjan pinta-ala lasketaan neliömetreissä.
Pyöreät häkit eivät kuulu linnuille, eli niitä ei missään tilanteessa saa myydä lintuhäkkinä!
Lisätietoa häkin myymisestä ja yhdistyksen suosituksista: www.kaijuli.fi/forum/myydaeaen/55-lue-en...uin-myyt-lintuhakkia)

Lintujen myyminen:

Lintujen myyminen siirretään syksystä 2019 lähtien kokonaan tänne, yhdistyksen foorumin myyntipalstalle.
Foorumi-ilmoituksen voi halutessaan linkittää yhdistyksen Facebook-kaupparyhmään: www.facebook.com/groups/kaijulitori/
(Sinun täytyy olla kirjautunut Facebookiin ja oltava ryhmä jäsen. Linkin yhteyteen ei saa lisätä mitään muuta tekstiä, kuin linnun lajinimen.)

# CITES I / EU-liite A -lajien myynti- ja ostoilmoitukset #
Suomen ympäristökeskuksen vaatimuksesta CITES I / EU-liitteen A:n lajien ilmoituksissa (sekä osto- että myynti-ilmoitukset) on oltava aina lupaviranomaisen antama luvan numero. Jos tämä puuttuu, ilmoitus voidaan poistaa ilman erillistä varoitusta. CITES I lajilla pitää luonnollisesti olla myös umpirengas. Huomioithan, että tämä vaatimus koskee kaikkia myynti-ilmoituksia millä tahansa palstoilla tai missä tahansa ryhmissä.

Lista CITES I -liitteen lajeista:
checklist.cites.org/#/en

# CITES II / EU-liite B -lajien myynti- ja ostaminen #
Ympäristölain mukaan CITES II / EU-liitteen B lajien mukaan on tultava aina alkuperäistodistus (kasvattajan antama syntymätodistus, jossa on riittävät tiedot, toimii alkuperäistodistuksena) ja kauppakirja. Papukaijoista kaikki muut lajit ovat CITES I tai II –lajeja, paitsi undulaatti (Melopsittacus undulatus), neitokakadu (Nymphicus hollandicus), kauluskaija (Psittacula krameri) ja ruusukaijanen (Agapornis roseicollis, muut kaijaset ainakin CITES II). CITES II lajilla pitää olla myös umpirengas tai siru, jonka merkinnät ilmoitettu alkuperäistodistuksessa.

Ilmoituksen poistaminen:

Pidä ilmoituksesi ajan tasalla.
Kun lintu tai myytävä tuote on jo mennyt, ilmoita asiasta. Kommentoi ilmoituksesi viestiketjun perään ”myyty, saa poistaa” tai klikkaa alhaalla oikealla kohtaa ”raportoi valvojalle" + laita viestin poistopyyntö.
Ilmoitus poistetaan, mikäli sitä ei ole nostettu / kommentoitu neljään kuukauteen.
Mikäli ilmoituksesi on poistettu, siinä on ollut puutteita tai sääntöjen vastaista sisältöä, tai se on ollut koskemattomana yli 4kk. Lue säännöt uudestaan tai kysy apua ylläpidolta.Lisätietoa ja linkkejä:

Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n nettisivut:
www.kaijuli.fi

Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n keskustelufoorumi:
forum.kaijuli.fi

Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n Facebook-sivu:
www.facebook.com/kaijulit

Aloittelijan opas lintuharrastukseen:
www.kaijuli.fi/harrastajalle/aloittelijan-opas
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Markot, Pirjo Si, ViiviR, Esab

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Viimeksi muokattu: : Janina.
 • Sivu:
 • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.153 sekuntia