Yhdistyksen sijoitusrinki

Sijoitusringin avulla Lemmikkilinnut Kaijuli ry auttaa lemmikkilintuja myös yksilötasolla. Sijoitusrinki etsii uusia hyviä koteja yleensä haastavista olosuhteista tuleville ja erityistarpeita omaaville papukaijoille. Jokainen lintu katsotaan kuitenkin tapauskohtaisesti.

Pääasiallisena tavoitteena on estää uutta kotia etsivän linnun joutuminen kiertoon etsimällä sille pysyvä koti, jolla on riittävästi osaamista ja joka on sitoutunut tarjoamaan kyseiselle linnulle hyvän kodin. Yhdistys ottaa vastaan näitä lintuja, tarjoaa tarvittaessa väliaikaisen kodin ja tämän jälkeen etsii linnulle lopullisen hyvän kodin.

Jos kuitenkin käy niin, että uusiki koti joutuu linnusta jostain syystä luopumaan, palautuu kyseinen lintu takaisin yhdistykselle. Yhdistys toimii sijoitusrinkitoiminnassa yhteistyössä HESY:n kanssa sekä toimii sen periaatteiden mukaan.

HUOM! Sijoitusringin piiriin eivät tällä hetkellä valitettavasti kuulu undulaatit, neitokakadut, peipot, kyyhkyt tai kaijaset (eli rakkauspapukaijat). Nämä lajit tulee ensisijaisesti myydä/luovuttaa foorumin kautta.

Kaksi kultaposkiamatsonia

Kultaposkiamatsoni Kalle (oikealla) pelkäsi ihmisiä kuollakseen. Sijoitusringin kautta se sai uuden kodin ja elää nykyisin toisen kultaposkiamatsonin kanssa. Kalle suhtautuu myös ihmisiin nykyisin luottavaisemmin.

Tarvitsetko lemmikkilinnullesi uuden kodin?

Elämä voi tuoda yllätyksiä mukana ja tästä syystä joskus on pakko luopua rakkaasta lemmikistään. Jos haluat, että lemmikkilintusi saa hyvän kodin yhdistyksen sijoitustoiminnan kautta, ota yhteyttä yhdistyksen sijoitusrinkivastaavaan.

Ennen kuin otat yhteyttä, huomioithan seuraavat asiat:

• Lähtökohtana sijoitusrinkitoiminnassa on se, että yhdistys ottaa vastaan linnun, ei osta sitä. Sijoitusringin ei ole tarkoitus toimia vain helppona paikkana saada linnusta rahat siitä luovuttaessa, vaan tavoitteena on ennen kaikkea auttaa löytämään hyvä koti.
  • Kun lintu päätetään antaa sijoitukseen, tämä tarkoittaa sitä, että vanha omistaja ei enää etsi sille muualta kotia tai yritä myydä sitä itse. Tämä estää sen tapahtumisen, että yhdistys on jo keskustellut uudesta kodista mahdollisen ostajan kanssa, mutta omistaja päättääkin myydä lintunsa muualle.
  • Päätöksen sijoituskodista tekee aina Lemmikkilinnut Kaijuli ry:n hallitus.

Haluatko ostaa sijoituslinnun?

Yhdistyksellä ei ole erityisiä vaatimuksia sijoituslinnulle pysyvästi kodin tarjoavilta henkilöiltä, vaan jokainen päätös tehdään huomioiden linnun erityisvaatimukset ja tarpeet. Jos lintu esimerkiksi tiedetään kovaksi huutajaksi, sitä ei tulla myymään kerrostaloon. Tavoitteena on varmistaa, että omistajalla on riittävästi osaamista ja resursseja tarjota linnulle hyvät olot ja pysyvä koti.

Voit käydä lukemassa kotia etsivistä sijoituslinnuista yhdistyksen foorumilta. Jos haluait tarjota jollekin näistä pysyvän kodin, ota yhteys sijoitusrinkivastaavaan. Uudet sijoituskodit pyritään mahdollisuuksien mukaan käydä tarkastamassa yhdistyksen toimesta. Linnusta pyydettävä hinta riippuu monista eri tekijöistä. Saatavilla rahoilla katetaan sijoitusrinkitoiminnasta aiheutuneita kuluja, esimerkiksi eläinlääkärikulut, bensakulut tai ruoat.

Sijoituslinnun kanssa saat tarvittavan määrän tukea, jotta lintu pääsee hyvään alkuun uudessa kodissaan. Yhdistys myös nimeää eri aluille sijoitusringin tukihenkilöitä, joihin näillä alueilla asuvat sijoituslinnun omistajat voivat olla yhteydessä.

Haluatko sijoitusrinkiin?

Monet huonoista oloista tulevat tai esimerkiksi pahan allergian takia kotia etsivät linnut pitää saada edellisestä kodistaan nopeasti pois. Tätä varten ne majoitetaan väliaikaisesti sijoitusrinkiläisten koteihin, kunnes löytävät uudet pysyvän kodin.

Mikäli olet valmis toimimaan väliaikasena sijoituskotina yhdistyksemme ottamille sijoituslinnuille otathan huomioon seuraavaa: Sijoitusrinkiin haluavien tulee olla 18 vuotta täyttäneitä, yhdistyksemme jäseniä ja heillä tulee olla kokemusta isoista papukaijoista. Jos tämä kiinnostaa, ota yhteys sijoitusrinkivastaavaan.

Sijoitusrinkiläiset toimivat hyväntekeväisyyspohjalta. Mahdollisuuksien mukaan sijoituskoteihin pyritään antamaan pelletti-/linnunruokalahjoituksia sekä tietenkin korvaamaan linnun pitämisestä aiheutuneita kuluja. Sijaiskoti sitoutuu myöskin pitämään lintua kodissaan epämääräisen ajan, toisin sanoen siihen asti kunnes linnulle löytyy pysyvä koti.

.

Lisäksi sijoitusringillä on oma palstansa yhdistyksen keskustelufoorumilla.