Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut
 • Sivu:
 • 1

AIHE: Myydään n.1,5v. Siniotsa-Amatsoni naaras hyvään kotiin.

Myydään n.1,5v. Siniotsa-Amatsoni naaras hyvään kotiin. 1 viikko 5 päivää sitten #994

 • Jukkeli
 • Jukkeli hahmo Kirjoittaja
 • Poissa
 • New Member
 • New Member
 • Viestejä: 1
 • Vastaanotettu kiitos 0
Hei kaikki!

Raskain ja haikein mielin perheemme on päättänyt, että Siniotsa-Amatsoni naaraamme (Amazona aestiva) nimeltään Duda (tai Nakke) tarvitsee uuden kodin. Hän on energinen pikku tyttö jolla persoonallisuutta piisaa. Duda on rengastettu ja hänet on DNA testattu naaraaksi. Paperit kunnossa. Hän on hyvin innokas ja nopea oppija ja on nopeasti hallinnut klikkeri sekä tikku koulutuksen, ja oppii varmasti nopeasti lisäkoulutuksella paljon uutta. Hän on vielä nuori, yli vuoden ikäinen, syntymäpäivä on Toukokuun 8, 2019.

Alun perin kotiutimme Dudan perheestä, jossa hän valitettavasti aiheutti allergiaa heidän pojalleen. Meidän syymme on valitettavasti se, että hän ei pidä nuoresta 1-vuotiaasta pojastamme. Hän on tätä kohtaan aggressiivinen ja provosoituu hänen läsnäolostaan. Muutoin Duda on erittäin ihana neiti, joka mielellään oppii ja rakastaa (aikuisten)ihmisten seurassa oloa. Ystävystyy nopeasti, ainakin meidän emäntäämme! Mutta meidän on asetettava poikamme etusijalle, eikä tilanne ole Dudallekkaan reilu. Haluaisimme, että Duda kotiutuu kotiin, jossa on kokemusta linnuista, ja jossa ei ole nuoria lapsia koska tämä ei Dudalle sovi. Ihanne olisi, jos Dudan kanssa voi viettää paljon aikaa ja ottaa kaikki irti hänen energisestä ja oppivaisesta luonteestaan. Hän astuu hyvin jo kädelle ja joskus jopa osaa kätellä!

Duda on hyvin ulospäinsuuntautunut ja hyvin puheleva. Hän juttelee ja vihetlelee paljon, ja osaa sanoa ’peekaboo’, ’tule tule’, ’kuka tulee?’, ja ’piupiupiu’. Lisäksi hän on oppinut meiltä myös vähän englantia, ja osaa sanoa ’hello’, ’whatcha doing?’ ja ’good boy’ (oppinut koiralle puhuessamme!). Hän tykkää kuunnella puhetta ja nauraa muiden mukana (tai kohdistaa naurun johonkin!). Hänellä on hiukan diivan vikaa, mutta on muutoin mukava ja sosiaalinen. Tykkää erityisesti tulla mukana olkapäällä ja tarkkailla, mitä ihmiset tekevät. Duda tykkää myös lennellä vapaasti talossa ja laskeutuu mielellään eri tasoisille oksille tms. mutta leikkii myös häkisään mielellään erilaisilla leluilla (joista suurin osa on käsintehtyjä ’hajotettavia’ leluja. Erityisesti tykkää pahvi/paperi leluista joista saattaa löytyä yllätys, kuten pähkinä!). Lenneltyään aikansa tykkää istua korkeimmalla tasolla ja itseään puunata. Hyvin rauhallinen kun on asettunut. Poikamme ollessa Mummolassa eron huomasi heti, Duda oli erittäin rauhallinen ja käyttäytyi hyvin. Jostain syystä vain pojan läsnäolosta provosoituu. Poika ei mitään ole kuitenkaan tehnyt Dudalle, mutta edellisessä perheessä oli jonkin verran nuoria poikia. Neiti nukkuu yöt hyvin ja nukkumaan mentyään on hiljaa koko yön yli. Meillä on ollut käytössä tavallinen lakana häkin suojana yöaikaan ja tämä on hyvin neidille riittänyt. Hänellä on tavallista papukaijan täysravintoa ja mukaan saa myös kaikki jäljelle jääneet salaatit + viher- ja hedelmämurskan. Teimme paljon tätä 'murskaa' ja osan jäädytimme jotta sitä voi sulattaa käyttöön tarpeen tullen. Neiti tätä murksaa päivittäin syö.

Neidille hintaa tulisi 1000€, tämä nyt ei ole neuvoteltavissa. Mukaan tulee kaikki hänen tarvikkeensa, kuten ruoat, lelut, lelumateriaalit, oksat, matkahäkki ja itse asuinhäkki. Nouto olisi tietty kaikkein suotavinta mutta hyvään kotiin voimme myös olla valmiita tuomaan jos matka ei ole kovin pitkä, ilman lisäkustannuksia. Asumme Kanta-Hämeessä. Toivomme että kaikki kyselyt vain kodeista, joista voisi tulla Dudalle pysyvä koti!

Tässä linkki jossa neidistä kuvia, sekä häkki että kantohäkki. Lisää kuvia, videota tms. toki saa pyydettäessä!
imgur.com/a/mINO3AU

Häkin tilavuus on n. Korkeus 158cm, Leveys 78cm ja Syvyys 62cm. (158x78x62cm)
Häkki on Feroplast Bella Casa cage.
www.zooplus.fi/shop/linnut/hakit/puuhaki...02liYdhoC4ToQAvD_BwE
Tuolta myös näkee tarkemmat mittatilavuudet.
Isompi häkki sopisi paremmin jos neiti joutuu pitkiä aikoja olemaan siellä, ja alunperin meillä oli isomman häkin hankinta jo mielessä mutta tilanteemme mukaan emme sitä ikinä ehtineet hankkia.
Huomioikaa, että tämä papukaijalaji tarvitsee paljon aikaa häkkinsä ulkopuolella.

Kantohäkin tilavuus on n. Korkeus 64cm, Leveys 38cm, Syvyys 50cm. (64x38x50cm)

Vain vakavia yhteydenottoja, kiitos!

Yhteyttä voi ottaa sähköpostitse:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Viestiä voi toki myös tämän foorumin kautta ottaa mutta tarkkailen sähköpostiani paljon tarkemmin (+ siihen tulevat mobiili-ilmoitukset).

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

 • Sivu:
 • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.270 sekuntia